School: Killorglin (C.) (roll number 12833)

Killorglin, Co. Kerry
Úna Nic Coluin

1. (continued from previous page)
    again attacked and got the better of them. Many descendants of the Traolachs are in the surrounding district yet. For instance The Connors of Cúm Shanra and Seana-Clúin, Kissanes of Ceappach, Foleys of Braon-Liath, Harnetts of Aunagarry.
  2. Oidche Shamhna 1920. Do chuir na Dubh-Crónaig dhá árus annso tré theine mar dioghalras as beirt acu a lámhadh an oidche úd.. B'iad an dá árus ná halla na n-Óglach agus tig Úna Mc Choluim oide scoile.
    Cupla seachtmhain na dhiardh san tháinigh sangdiúirí Gallon Ó Chill-Áinne agus do chuireadar muilinn Uí Stiafáin i n-aice na Ceamhna tré theine. Dearmhad ab'eadh é é sin do dhúigheadh. B'é rad a bhí ceapaire acu a dhóigheadh ná stór Floss McCrohan. Dubhradh leo agus iad ag fágainn Cello Tairne gurab é siúd an chéad árus mór a bhuailfidís