Scoil: An Clochar, Baile an Mhuilinn (uimhir rolla 1859)

Milltown, Co. Kerry
An tSr. M. Fionnbharra

Ar an leathanach seo

1. Ceithre aonaighe a bhíonn gac bhliadhain i mBaile'n Mhuillinn, Ciarraidhe. Aibreán 26 Adh, Meitheamh 23adh, Lughnasa 23 adh, Mí na Nodlag 15 adh. Ar na sráideanna a bhíonn na beithidhigh go léir mar ní'l áit ar bith eile dóibh. An t-aonach in Ainbréan an ceann is fearr. Ní bhíonn aonach fé leith d'aon saghas ainmhidhe. Díoltear iad go léir an lá céadna.
    Mícheál Mac Cionaoith a bhailigheann an "fair custom"- raol ar gach ainmhidhe. Is amhl;aidh a bhíonn trí "custom gaps! aige - ceann ar an mbóthar go Cíll Orglan ceann eile ar an mbóthar go Caisleán na Mainge is an tríomhadh ceann ar an mbóthar go Cíll Áirne - gach ceann acu taobh amuigh de'n sráid bhaile.
    Nuair síoltar ainmhidhe
        1. trade