School: Baile Uí Dhuibhne

Baile Uí Dhuinn, Co. Kerry
Seán Ó Loingsigh

1. (continued from previous page)
    e) Do reiceáladh an "Kerry Lass" i gCam Trágha. Níor báthadh éinne de'n criú mar bhíodar sa leabaidh nuair táinig an stoirm. Do chaith an gála an bád isteach ar an dtráigh agus do bhris na tonntacha í annsan.

f) Do reiceáladh an "Catharine Richard" ag Poinnte an Mhachaire. Bhí sí in anncaire i mBádh Bhreanndán. (-) agus gach rud a bhí innte bhí sé briste agus bhí na seólta straca as a chéile. Táinig gaoth andeas oidhche amháin agus bhris slabhra na h-anncaire agus chúaidh an bád síos an Bádh. Nuair chonnaic an chriú na carraigreacha do léimeadar isteach ins na bádaibh beaga ach bhí an gála ró laídir agus do báthadh iad go léir. Níor bhris an bád mór ar aon chor.

Eamon Ó Déada (Rng VII)
    Do fuaireas iad so ó Dómhnal Ó Cinnéada atá na cómhnuidhe i mBreanndán agus tá sé 65 bl. d'aois.