School: Baile Uí Dhuibhne

Baile Uí Dhuinn, Co. Kerry

e) Catherine agus Agnes
    f) An Salamander
    g) An Boxer
    h) An Archdecon

Bhí an "Laura" ag teacht ó'n Rúis. Bhí gráine buidhe innti agus do bhriseadh í i gCam Trágha. Do sábhaladh na fir go léir.
    Do bhriseadh an "Nellie" i gCam Trágha leis. Bhí sí sin tré theine agus do sábhaladh na fir go léir mar do chuireadar an seól idir iad féin agus an teine.

Do tháinig an Port Yarrock ar dtúis go Tráig Breanndán agus d'fhan sí ann ar feadh seacthaine. Annsan do tháinig stoirm mhór, do bhriseadh na seolta go léir agus do reicáladh í i dTráigh Diomhaoin. Do báthadh na fir go léir.

Tháinig an Polmira go Ceapach. Do bhí sí lán do corcaín, prátaí agus gach saghas uirlisí tighe. Do shuncail sí annsan.

Do shúncáil an Salamandar i dTráigh an Machaire(?).
    Do bhriseadh an Boxer i gCam Trágha