School: Baile Uí Dhuibhne

Baile Uí Dhuinn, Co. Kerry
Seán Ó Loingsigh

1. 1) Do reiceáladh an "Port Yorrock" i dTráigh Cill Cúirnín agus bhí fíce Máirnéalaigh innte agus do bhathadh iad go léir sa bhliain 1893.

2) Do reiceáladh an Nellie i "gCarraig na Cille" ach do sábhaladh na fir go leir. Do thánadar sin isteac as an Nellie go dtí Bhaile Uí Dhuibhne sa bhliain 1874.
    3) Do reiceáladh an "Laúra" sa bhlian 1874 i Cuán Trágha i naice le Baile Uí Dhuibne an bhliain chéadhna agus do sábhaladh iad go leir. Bhí ladáil coirce ag an "Laura". Do thánadár isteac le teadán agus bairrlí agus bhí na daoine ó Bhaile Uí Duibhne istig ar an dtráig agus greim ar an dtéadán aca.

4) Tháinig an "Sandy Clára " ón gCláir go dtí Corcaig le lasta prátaí agus d'eirig stoirm mór agus reiceáladh i "Ladys Island" sa Cheapaig, agus do bátadh iad go léir.
    Fuaireas íad so o'm atháir atá 52 bl. Chualadh sésin iad ó na h-atáir atá marbh anois.
    Tomás Ó Loingsigh