School: Baile Uí Dhuibhne, Caisleán Ghriaire

Baile Uí Dhuinn, Co. Kerry
Seán Ó Loingsigh

1. (no title)

Ná téir isteach in aon tig maidin lae an Nodlaig gan rud éicint glas do thabhairt leat isteach as láim.

Ná téir isteach in aon tig maidin Lae an Nodlaig gan rud éicint glas do thabhairt leat isteach ad láimh.
    ( Diarmuid Ó Néil 60 bl. ó na mháthair ná maireann )
  2. (no title)

Ná tabhair an sceach gheal isteach in aon tig leat aon am de'n bhliain nó deanfair díoghbhail duit féin nó den tig sin.

Ná tabhair an sceach gheal isteach in aon tig leat, aon am de'n bhliain nó deanfair díoghbhail duit féin nó den tig sin.
    ( D O Néil 60 bl.)
  3. (no title)

Nuair a chídfir an spéir go geal glanm, agus an smúitéan las'tuaidh, bíodh súil le h-aimsir bhreag agat.

Nuair a chídfir an spéír go geal glan, agus an Smúitéan las'tuaidh, bíodh súil le h-aimsir bhreag agat.
    ( Mairtín Ó Dubhda 82 bl. )
    Mairtín Ó Dubhda