School: Scoil N. Erc

Baile an Mhúraigh, Co. Kerry
Bean Uí Chinnéide

1. Cúntas eile ar an long ceudna,
    Ní raibh na márnealaigh ábhalta ar aon rud a déanamh ach an long do scaoileadh ceann ar agaidh roim an ngaoth nú gur cuireadh cruinn díreach isteach an tráig láir.
    Connaic muinntir na h-áite í agus bhíodar ar an dtráig roimpe cun na márnéilig do sábhailt má bféidir.
    Cómh luath agus chonnaic na márnéilig iad chuireadar soitheach mór amach go raibh a dhá taobh dúnta go dtangean chuireadar teud maith láidir timcheall air ní fada gur thug an taoide isteach ar an ngainmh é thuig na daoine go maith cad é an bun a bhí leis tógadhar a gceann féin den dteud a cuir tímcheall fiche duine aca isteach fé port mór é.
    Cuir na márneilig a
    Nóra Nic Gearailt