School: Scoil N. Erc

Baile an Mhúraigh, Co. Kerry
Bean Uí Chinnéide

1. Sgéul Grínn.
    Bhí ministir thíar i gCeann Trágha fadó. Ac go h-áirighthe bhí dosaen mac aige bail ó Dhia orrthu. Cailleadh an mac b'óige bhí tórramh maith air nídh nách ionghnad san.
    Bhíodh mná caoíne ag imtheacht go flúirseach an uair sin. Thug an ministir duine acu leis chun a mhac a chaoíneadh.
    Tháinig an bhean agus is uirrthí a bhí an t-áthas mar cheap sí go bhfaigheadh sí síntiús deas airgid taréis an fhir a chaoíneadh. Dhein sí a cúram go beacht agus annsan bhuail an ministir chuíchí. Chur sé a lámh 'na phóca agus shín chúichi dhá phingin. Ba bheag ar an mbean é seo.
    Annsan dúbhairt sí