School: Clochán (roll number 14987)

An Clochán, Co. Kerry
Seán Ó Cúrnáin

1. Nuair a bhíonn duine ag dul achodhladh deireas sé:-
    1. Síothcán ár dTíghearna Íosa Críost brígh a pháise beannuighthe, fíoghar na croise naomhtha ar tiodal caithréimeac. Íosa na nasarenac Rí na núdach maighdeanas Mhuire Mháthair
    Coimirce na Naomh aingeal eadarguidhe na nuille bhfíorán idir mé agus mo naimhdibh go léir istig agus amuigh anois agus ar uair mo bhais. Amen
    2. Idtosach oibre deirtear:_
    A Thíghearna tabhair grásta dom an saothar so do dhéanain cun do ghlóire-se Cun leasa m'anma agus do réir mar ata órduighthe Agat-sa.
    3. Guidhimíd. Éisc a Dia trócaireach le h urnuighthe do sheirbhísigh anois gur theangnuighmear le céile.
    Maitias Ó Dúbhda
    Baile na Leacan, Co. Kerry