School: Clochán (roll number 14987)

An Clochán, Co. Kerry
Seán Ó Cúrnáin

'na shagart.
    An lá seo bhí an bheirt aca ag siubhal cois fairrge, agus do bhain an sagart eile a fainne dho agus caith sé isteach sa fairrge é, agus dubhairt sé leis an sagart, dá n geóbhadh se an fainne go mbheadh seans aige dul go Flaitheas. Bhí an sagart ag lorg an fainne riamh agus cóidhche nó gur chaith sé é thabhairt suas sa deire.
    Aon lá amhain cuaidh se isteach i dtig iascaire. Bhí trí cinn de bhradáin ag an iascaire, agus d'fhiafruig se de'n sagart an gceannócha sé bhradán. Dubhairt an sagart go gceannóchadh se dhá cheann. Thóg se an dá bhradán abhaile agus nuair a bhí se ag glanadh amach ceann aca cad a thuit amach acht an fáinne.
    AT0756B: The Devil's Contract
    Pádruig Mac Eoin