School: Clochán (roll number 14987)

An Clochán, Co. Kerry
Seán Ó Cúrnáin

1. Uair amháin bhí beirt shagart ag dul cun Aifreann do léigheamh, duine aca go dtí an Daingean agus an duine eile idtreó Tráighlí. Bhí an bheirt aca ag marcaidheacht ar chapaill. Ní raibh an sagart a bhí ag dul go Tráighlí ac trí míle ón baile nuair a léim bean suas ar an gcapall ar an dtaobh thiar do. cathuigheadh é láithreach.
    Dubhairt sí leis dul abhaile arís nó muna raghadh go gcuirfeadh sí mácail eigin air. Do dein sé amhlaidh. Nuair a tháinig se abhaile, bhí an sagart eile sa bhaile roimis.
    D'fhiafruig an sagart eile dhó, cadh na thaobh nár léig sé Aifreann agus d'inis se an sgéul léir do. Annsan dubhairt an sagart eile leis na raibh aon t-seans aige dul go Flaitheas Dé, agus go gcaithfeadh se eirighe as bheith
    AT0756B: The Devil's Contract
    Pádruig Mac Eoin