School: Clochán (roll number 14987)

An Clochán, Co. Kerry
Seán Ó Cúrnáin

1. (continued from previous page)
    níos mó. Nuair a bhíodar tamaill ag ithe dfiafruig an fathach de, an raibh a ndóthain ithte aige agus dubhairt an taílliúir ná raibh a dóthain aige fós. Ní raibh an tailliúir ag ithe aon rud acht ag cur an leite isteach sa mhála. Nuair a bhí an dínnéar itthe aca dubhairt an fathach g mbeidís ag léimrig agus ag déanamh spóirt. Dubhairt an taílliuír go raibh sé ró trom cun léimrig. Caithfidh mé cuid de'n biad leigint amach ar seiseann. Fuair sé scian, geárr sá an mála agus thuit an leite go léir amach. Dubhairt an fathach go raibh sé féin ró throm leis, agus dhein sé an rud ceadhna, thuit a phutóga amach agus fuair sé bás.
    AT1088: Eating Contest
    AT1640: The Brave Tailor