School: Clochán (roll number 14987)

An Clochán, Co. Kerry
Seán Ó Cúrnáin

1. (continued from previous page)
    breacfast d'ithe. Bhídís ann ar feadh cúpla uair a chluig sara gheóbhaidís é. Thógadh na mná cana bainne ináirde ar a gcinn agus mála aráin buidhe thiar ar a ndrom chúca. Bhíodh an rud ceadhna aca i gcóir an dínnéir.
  2. Ní bhíodh acht trí béilí sa ló fadó. Do bhiodh prátaí aca dhá uair agus arán is bainne uair eile, an breicfeast, an dinnéar, agus an suipéar a glaodís ortha. Éirighidís go moch ar maidin acht théighidís go dtí an cnoc féucaint na gcaorach sar a n'ithidís an breicfeast. Uaireannta nuair a bhídís ag obair go dian ag baint an fhéir nó an arbhair
    Cait Ní Mhuircheartaigh
    Mullach Bhéal, Co. Kerry