School: Clochán (roll number 14987)

Cloghane, Co. Kerry
Seán Ó Cúrnáin

Clochán | The Schools’ Collection

amach leish na beithigh díolta iseadh, thuaidís an tairgid ag an geata.

Siad seo na h-aontacha a bhionn ag muintir na háite seo na aonach an Daingin agus Aonach Chaisleán Ghréighre. Siad na hainmhidhthe a bhíonn ann na gamhna, bolláin, beithigh - sin laoigh, ba, agus caoiraigh. Nuair a bhíonn éinne ag déanamh an margaidh idir bheirt. An duine a bhionn ag díol na mbeithíoch síneann sé a lámh amach agus buaileann an duine a bhíonn ag déanamh an margadh é le'n a láimh féin agus sin comhartha go bhfuil an margadh déanta.

An tAonach

Siad seo na haontacha a bhíonn ag muíntir na háite seo ná aonach an Daingean agus aonach Caisleaán Ghréighre.

Siad seo na h-aontacha a bhiónn ag múintir na háite seo ná aonach an Daingin agus aonach Chaisleán Ghréighre. Siad na hainmhidhthe a bhíonn ann ná gamhna, bolláin, beithigh - ion laoigh, ba, agus caoiraigh. Nuair a bhíonn éinne ag déanamh an margaidh idir bheirt. An duine a bhionn ag díol na mbeithíoch síneann sé a lámh amach agus buaileann an duine a bhíonn ag déanamh an margadh é le'n a láimh féin agus sin comhartha go bhfuil an margadh déanta.

Seán Ua Murcadha
Cloghane, Co. Kerry