School: Clochán (roll number 14987)

Cloghane, Co. Kerry
Seán Ó Cúrnáin

Clochán | The Schools’ Collection

(continued from previous page)

nain idiarraigh an díoltóir a bhogadh. Bíonn dá aonach caorach ins an Daingean, i mi Lúghnasa agus mí Mheadhon Fóghmhair. Sin iad an da aonach caorach is mó a bhíonn ann i rith na bliadhna. Bíonn capaill á dhíol ann gach aonach.

Ins an Daingean a bhíonn príomh aonach an ceanntair seo. Bíonn sé ann an satharn deirineach de gach mhí. Dioltar beithígh, caoirigh, muca san aonach. Istigh 9 bpáirc a bhíonn na beithidhigh á ndíol, agus ar thaobh na sráide a bhionn na muca agus na caoirigh á ndíol.

Ins an Daingean a bhíonn príomh aonach an ceanntair seo. Bíonn sé ann an satharn deirineach de gach mhí. Dioltar beithígh, caoirigh, muca san aonach. Istigh i bpáirc a bhíonn na beithidhig á ndhíol, agus ar thaobh na sráide a bhiónn na muca agus na caoirigh á ndíol.

Diarmuid Ua Gráinne
Glin North, Co. Kerry