School: Clochán (roll number 14987)

An Clochán, Co. Kerry
Seán Ó Cúrnáin

1. Fadó bhí na ceannuightheóirí ag teacht go Clochán. Thíos i dtigh Séamuis Uí Dhomhnaill a bhídís á gceannach. Bhí fear ag teacht ón Daingean go dtin Clochán. "Maurice the Mate" a thugtaí mar ainm air. Sé an fáth gur thugadhar an ainm sin air ná bí bheirbhiochadh sé feóil in aon chor acht é d'ithe ámh. Raghadh sé ó tig go tig ag ceannach beighidh.
    Bíonn aonach in Daingean gach satharn deirineach ar gach mhí. Is le Maire Ni Shúileabhan páirc an aonaigh. Caitheann gach éinne dha phingin fé leith a thubhairt ar gach teithíoch. Bionn aonach
        1. trade
    Gerard Ó Concubhair