School: Breac-Cluain (B.) (roll number 16217)

Brackloon, Co. Kerry
Pádraig Ó Séaghdha

Do bhí táilliuir ina gcomnaidhe in Anagap.

Do bhí táilliuir ina gchomnaidhe in Anagap. Do bhí sé ag obair i gcuil.Bhí sé ag teacht abhaile oidhche amáin agus do bhuail cú leis. Agus bhí an cú a diarraidh an táilliuir do marbú. Cath an táilliuir cloch ar an gcú. diompuig an chú ina bean.Do bhí scian ag an mbean agus do bhí sí diarraidh an fear do bhualadh. Bhí scian-phóca ag an dtáilliuir agus do coimead sé uaidh í. Agus do lean sí é go dtí go dtáinig sé go dtí dorus a tighe féin. Annsan dhimtig an bean.Fuair an fear cos tinn agus fuair sé bás.
    Do bhí fear ina comnaide i Atha na gCeap fadó. Bhí sé ana laidir. Lá amháin bhí sé sa Daingean agus bhí capall agus cairt aige. Do goid duine éigin an capall agus bhí mála coirce

Do bhí fear ina comnaidhe i Atha na gCeap fadó.

Do bhí fear ina comnaide i Atha na gCeap fadó. Bhí sé ana laidir. Lá amain bhí sé sa Daingean agus bhí capall agus cairt aige. Do goid duine éigin an capall agus bhí mala coirce
    Seán Ó hÓgáin
    Feirmeoir