School: Mín Árd

An Mhin Aird Bhuí, Co. Kerry
Ml. Ó Caomháin

1. Nóra Ní Mhuineacháin,cailín scoile, a fuair na paidreacha seo leanas ó shean bhean ins na h-Acraí(baile fearainn leath mhíle ón scoil. Tá an baile i bParóiste Abha na Scáil)
    Brighid, Bean Uí Chonaill
    Na hAcraí
    Abha na Scáil
    (Baintreach feirme 82 bl.)
    1. Gníomh Buidheachais:-
    Beirim míle buidheachas leat a Thighearna i dtaobh mar gur chruthuighis mé, gur fhuscailighis mé,gur rinnis Críostuidhe agus Caitliocach díom,gur thugais slán mé tré gach cruadhchás agus baoghal bháis,go mór mhór ar feadh na h-oidhche atá imthighthe tharm,agus i dtaobh gach grásta eile dá'r bhronnais orm go nuige so.
    2. Gníomh Dóchais:-
    A Thighearna,ag seasamh ar do mhór thrócaire agus le muinghín as do naomh gheallamhna, Tá súil agam maitheamhnachas d'fhágailt uait im'pheacaidhibh go h-uile,mar aon le deagh bhás agus glóire siorruidhe na bhflaitheas, Tré mo Thighearna agus mo Shlánuightheóir Íosa Críost,
    Amen.
    3. Gearr Úrnaighthe na Maidne;-