School: Mín Árd

An Mhin Aird Bhuí, Co. Kerry
Ml. Ó Caomháin

1. (continued from previous page)
    ana chuibheasach, ar seisean. Bliain an oidhche anocht ar seisean bhí's ag teacht abhaile agus b'fearr dhuit an bóthar a chur díot agus gan bheith ag ceapadh gur ana fhear a bhí ionnat. Doirteadh fuil an oidhche sin mar gheall ort.
    Nuair a eireochaidh tú ar maidin gheobhaidh tú luibh glas os cionn an doruis agus cuir ag beirbhiú agus ag tarrac é agus ansan ól é, agus i rith do shaoghail ná bí chómh déanach airís.
    Maidion lá'r na bháireach fuair sé an luibh glas os cionn an doruis. Chuir sé ag beirbhiú agus ag tarrac é. D'ól e agus bhí sé slán láidir as san amach.

Scéal-- Cecu is fearr dúthcas ná oileamhaint.
    Bhí duine uasal ann uair amháin agus bhí dhá chat aige. Bhí na cait san treanálta aige