School: Cluain Chumhra (roll number 15660)

Cluain Chortha, Co. Kerry
Seán Ó Súilleabháin

1. (continued from previous page)
    na mháireach ní raibh tásg ná tuairisg ar an gcloich. Bhí sí fuaduighthe agus cá bhfuigheadh sé ach sa seana-theampall mar a raibh sí ar dtúis. Thug sé leis airís í agus an oidhche sin chuir sé isteach na sheómra codlata í cois na leapan. I ruith na h-oidhche ní fhéadfadh sé aon neal a chodailt le gleó agus fothram agus geóin agus tortan uathbhásach timceall a' tighe las muich agus istig sa tseomra. Bhí sé com liath le gabhar nuair a gheal an lá anoir air ar maidin. Com luath is fuair sé na lá geal é níor dhein sé aon nidh ach an chloch a thógaint leis agus í chur isteach sa seana-theampall agus níor aistrig aoinne riamh ó shoin í.

Dorus na Sean-Chille (Photo)
    i.