School: Cluain Chumhra (roll number 15660)

Cluain Chortha, Co. Kerry
Seán Ó Súilleabháin

1. (continued from previous page)
    sin áirighthe caithte aige ag trálaéreacht sa Gaillimh agus i nDún na nGall agus go raibh an fhaid seo caithte sa Daingean. agus gur b'é an chéad captaen trálaéra sa Daingean agus nár sgaob sé riamh le sluasaid sgéachtaint éisg agus ná raibh aon aige le h-é dhéanamh. Cad fhéadfá a rádh annsan. Déarfainn nár sheasaimh aon taobh acu ar an bhfírine. Mar sin féin nuair a tháinig trálaérí in Daingean ar dtúis bhí ana thalamh sgéachtaint lasmuich de Cuan Fionn Trágha agus caith na trálaérí an aimsir go léir annsan go dtí ná raibh faic eile á dh'fhágail acu ná breac fágtha ann acu. Agus chonnaic an dúthaig agus an saoghal mór go raibh sgéachtaint an éisg ar an dtráig ag lobhadh ar bharra taoide gur thairig muinntir an pharróiste é le na gcapaill amach ar na goirt mar sheana-leasú. Chonnaic an saoghal an méid sin.
    Pádruig Ó Súilleabháin
    Cinn Aird, Co. Kerry