School: Cluain Chumhra (roll number 15660)

Cluain Chortha, Co. Kerry
Seán Ó Súilleabháin

1. (continued from previous page)
    sí linn féin gur chómhartha dúinn dul go dtí'n t-Aifreann ná bheith 'nár gcuailí istig aice féin agus rud a chuir iongnadh orm féin bhí a mac féin na strapaire agus ní go dtí Aifreann ná paidreacha bhí sé i ngalar dul ach sall go Poll-a-Daimh ag feuchaint ar árthach trí gcrann a bhí ar anncaire ann. Bhí an seana-sáipéal i bhFionn Trá' an uair sin in ana droch órdú. Is amhlaidh a bhí ag na fuinneóga ann iad briste agus iad tógta le clocha suas i ngiorracht de bharra mar beadh strapa de chlaidhe agus bhí cuid de's na fearaibh amuich agus a gceann sáidhte isteach trís na fuinneóga acu nó an méid de'n bhfuinneoig a bhí osgailte le gaoith.Bhí iongnadh mo chroidhe orm féin nuair a chonnac gur b'é Fr Lawlor a' Daingin a bhí ag léigheamh Aifrinn ann mar cheapas gur daoine fiaine go léir a bhí ann is go rabhas i ndúthaig iasachta ar fad.