School: Scoil na mBráthar, An Daingean (roll number 16703)

Daingean Uí Chúis, Co. Kerry
An Br. P. Ó hAragáin

D'imthigheas féin is Tomás Ó Murcadha agus Muiris Seán. Raibh aithne agat ar Muiris Seán...

D'imthigheas féin is Tomás Ó Murcadha agus Muiris Seán. Raibh aithne agat ar Muiris Seán. Timcheall a deich a chlog ar maidin a lorg líonta a d'fhan amuigh sa chuan uainn mar ní fheadfinís dul a trial ortha an cuid é de'n lá go dtí san le h-aoirde fairrge agus stoirme agus cuireamar dínn timcheall a deich a chlogh me géin is Murcadha agus Muiris Seáin- Mach Seán a' Gabha a bhí í mBaile Loiscithe. Bhíomar ag imtheacht a lorg na líonta amach timcheall Barra Binne amach soir amach an. Agus sinn a lorg na líonta agus thógamar ár gceann agus cad a cídhfinís ar an dtaobh thíor dínn ná bád seóil agus é af sgaoileadh fé'n bhFairrhe amach
    Seán Ó Máirtín
    Baile an Bhúlaeraigh Theas, Co. Kerry