School: Baile an Ghóilín (Scoil N. Finghín) (roll number 16892)

Baile an Ghóilín, Co. Kerry
Dll. Ó Loingsigh

1. (continued from previous page)
    aige. Cuir Pádraig Ó Nealagáin cearc marbh agus nimh uirthi 'na phluais. D'ith sé cuid de agus bhí sé bréoidhte ar feadh cúlpla mí. Dúbhairt sé go gcuirfeadh sé nimh chuige airís. Fuair sé bád beag agus maircréal buidhe agus nimh ann. Nuair a cuaidh sé cuige cuir sé an maircréal ann. An lá 'na dhiaidh san cuaidh sé cuige airís. Bhí an marcréal ithte aige acht amháin an áit 'na raibh an nimh. Dein sé airís é agus cuir sé nimh ar an maircréal ar fad acht níor ith an madra ruadh greim do.
    Séamus Ó Loinghsigh, Baile an Góilín, Dainghean.
    Thug Muiris Ó Loinghsigh, Baile an Góilín, Dainghean do é.
  2. Branndán Ó Gríbhthín (File)
    File do beadh é sin. Bhí paiste talmhan aige i bParóisde Múrach. Nuair a deineadh an stirípeáil níor thaitin leis an píosa talmhan a fuair sé agus dhein sé Amhráin do Mc. Leíc Laun.
    Seán Ó Duinnsléibhe:- File a cómhnuig san oileán do beadh é sin. Bhí sé ana bhocht. Cuaidh sé ag spailpínteacht go dtí baintreach. Nuair