School: Baile an Ghóilín (Scoil N. Finghín) (roll number 16892)

Baile an Ghóilín, Co. Kerry
Dll. Ó Loingsigh

1. (continued from previous page)
    teacht dá dtabharfá sgilling dóibh. Leigeann daoine do cuid dos na bacaig fanacht istig oidhcheannta. Tagann fear tímcheall agus tá sé saghas áit. Bhíodh mála mór aige i gcómhnuidhe, agus lá amháin nuair a bhí sé ina codhladh d'fheach duine eile isteach san mála. Bhí gach aon tsaghas rudaí istig ann. Bhí páipéirí beaga deasa agus sliogáin agus gach aon rud a gheibheadh sé air an mbóthar istig san mála.
    Máire Ní Gríbhthín,Baile Móir, Dainghean.
    Thug Muiris Ó Gríbhthín, Baile Móir, Dainghean dom é.
  2. Liosanna agus Ráthanna.
    Tá lios i mBaile Móir agus déanamh cruínn air. Tá claidhe tógtha mór dtímcheall air agus tá díg lasmuigh den gclaidhe. bhí bean i mBaile Móir fadó agus théidheadh sí amach gach oidhche ag goid. Oidhche amháin nuair a bhí sí ag teacht abhaile tímcheall a dó dhéag a clog chaith sí dul tharais an lios. Connaic sí beirt fear agus iad ag cainnt
    Máire Ní Gríbhthín
    An Baile Mór, Co. Kerry