School: Baile an Ghóilín (Scoil N. Finghín) (roll number 16892)

Baile an Ghóilín, Co. Kerry
Dll. Ó Loingsigh

1. (continued from previous page)
    cuir sé an "traps" airís agus bheir sé air mhadra ruadh. Thug sé leis abhaile é agus is annsan a thug sé fé ndeara ná air an mhadra ruadh acht trí cosa go leith. D'aithnigh sé go maith annsan gurb é an mhadra ruadh céadhna é agus riamh ó shoin. Deireann sé gurb fhéidir madra ruadh a mhealladh dhá uair.
    Máire Ní Gríbhthín,Baile Móir, Dainghean.
    Thug Muiris Ó Gríbhthín, Baile Móir, Dainghean dom é.
  2. Bréagáin agus caitheamh aimsire
    1. Téigheann cailíní beaga amach ins na páirceannaibh agus bailigheann siad nóiníní. Gheibheann siad snáithín agus snáthad agus cuireann siad na nóiníní isteach ins an snáithín. Cuireann siad tímcheall a mhuiníl iad annsan.
    2. Deineann cailíní Bábóga leis. Faghann siad tuighe agus deineann siad mála beag do cenct? (ceirt). Cuireann siad an tuighe isteach ann agus annsan cuireann siad ceann ar an mbábóige
    Máire Ní Ghríbhthín
    An Baile Mór, Co. Kerry