School: Baile an Ghóilín (Scoil N. Finghín) (roll number 16892)

Baile an Ghóilín, Co. Kerry
Dll. Ó Loingsigh

1. (continued from previous page)
    agus nuair a bhuailfeadh an duine istig í chaitheadh sé rith agus trí clocha do bhualadh agus teacht thar n-ais sa chiorcal airís.
    (2) Báid do dhéanamh as Leistrum: Ar dtúis píosa leistrium d'fághail, é stracadh síos na lár, an áit stracaighthe do chur isteach sa leath h-eile agus é do cheangal le dealg sceithe.
    (4) Beirt do bhreith ar lámha a chéile agus a bheith ag imtheachta i leith a gcúl.
    (5) Ag déanamh gunnaí:- Píosa damhrán d'fághail agus tuige beag eile. Ceirt do chur ar bharra an tuige agus á sághadh isteach san amhrán. An t-amhrán do líonadh le h-uisge agus é chaitheamh leis an tuige.
    (6) Dhá phíosa córda d'fághail agus píosa leathair do cheangal eadthortha. Cloch do chur ar an leathar agus caihfeadh sé í.
    (7) Sé nó seacht do chaipíní d'fághail agus bheadh seisear nó seachtar ag imirt. Raghaidís ag bailiú nóiníní ina gcaipíní. An té go mbeadh an chuid is mó nóiníní aige gheóbhadh sé a
    Mícheál Ó Fiannachta
    An Rinn Bheag, Co. Kerry