School: Baile an Ghóilín (Scoil N. Finghín) (roll number 16892)

Baile an Ghóilín, Co. Kerry
Dll. Ó Loingsigh

1. (continued from previous page)
    gur innsis don duine sin é. Ní raibh sé ach guididhthe ag an bhfear san nuair cailleadh a mhac. Tá tor ag fás san áit anois agus tagann úbhla beaga ar agus deirtear ma itheann aoinne iad go bhfaghaidh sé an t-ór---acht ni fheadar aoinne cén gort ina bhfuil an tor so a fhás nuair cailleadh an crann úbhal.
  2. Do bhí sean-bhean darb ainm Cáit Ní Mháirtín pósta le fear darbh ainm Balcaire an Mhachaire. Do bhíodair ina gcómhnuidhe i bhFionntrágha. Ní raibh sí ró staidéara . Do ghoid sí an tór uaidh agus do chuir sí i bhfolach éi lios na "mBricks" ó Cheathramha na Phúcha. Tamall ina dhiaidh sin do bhí Pádraig Mac Cárthaigh ó an gCeathramhain na Phúca mac le Brick ag cuardach na háite ag lorg clocha scáil agus do fuaireadar mug
    Seán Ó Gribhthín
    Muileann an Ghlíomaigh, Co. Kerry