School: Ceann Trágha (Ventry)

Ceann Trá, Co. Kerry
Donncha Ó Cúrnáin

1. (no title) (continued)

Fadó théigheadh daoine ó'n áit seo soir go Cinárd chun turais a thabhairt timcheall tobair bheannuighthe atá ann.

(continued from previous page)
    'fe baile agus beigin di dul abhaile chúcha. D'imthig an bhean léi agus í ag fuidhe chun Dé chun íad a thahairt abhaile slán ach nuair a tháinig sí go Crosaire Na gCeithre Rian bhuail bean léithi agus d'iarr sí uirthi cad a thug amach chómh déanach san oidhche í. Níos fhreagair an bhean in aon cor í agus dubhairt an bhean eile léithi chómh luache agus a shroisfeadh sí Cnoc Na h-Abhann dul isteach i dtig éicint ann mar ná raghad sí abhaile slán mara ndéanfadh sí é mar go raibh sluagh sidhe ag Claiseach Na Gainimhe ag fanacht chun i bhreith leó.
    Níor thóg an bhean aon cheann d i ach chómh luath agus a thainig sí go Claiseach na Gainimhe bhuail an cóiste balbh léi agus n' fheacadar a tásg ná tuairish ó shoin i leith.
    Seán Ó Muircheartaigh
    Saor cloiche