School: Ceann Trá (Ventry) (roll number 15592/3)

Ceann Trá, Co. Kerry
D. Ó Cúrnáin

1. Pósann daoine san Inid. Tosnuigheann an Inid ar an lá in dhiaidh lá Nodhlag bheag ar an seachtmhadh lá d'Eanair agus leanann sé go dtí Máirt na h-Inide.
    Timcheall ocht seachtmaine a bhíonn ann de gnáth. Ní phósann daoine ar laetheanta áirithe ar nós Dé Luainm Déardaoin agus Dé h-Aoine toisc go bhfuil na laetheanta san mí sathmhar chun pósta a deirtear.
    Piseóga:- (1) Ní leigtí an cailín dul ar an gcairt céadhna le na fear roim pósadh nó taréis ar eagla go dtógfadh na púcaí í.
    (2) Ní leigfí an cailín nua pósta go dtí aon sochraid taréis pósadh di.
    (3) Ní leigtí an cailín go dtí an Aifreann an chéad Domhnach taréis pósadh di.
    (4) Caithfidh an lánamha eadaighe gorma a chaitheamh agus rud éigin le duine eile chún go mbeadh an rath ortha
      1. poetry
    Éamonn Ó Muircheartaigh