School: Ceann Trá (Ventry) (roll number 15592/3)

Ceann Trá, Co. Kerry
D. Ó Cúrnáin

1. Beannuíghim díbh a lucht na Sgaball ná tugaidh aon fhaillíghe bhúr gcás, is a mhairg a bhíonn gan carad ag lúighe ar leabaidh an bháis. Umhluíghidh sio do'n gcléir agus do's na trí raonta Muire, bídhigidh-se ag guídhe chun Dé agus beidh sé ag éisteacht libh agus ná deinídh éargaonadh do thinneas.
    Ghaibh Muire agus a mac amach go moch sa ló cé thárlóchadh leó ach Naomh Símón fear beannuighthe ó'n Róimh. Thug sé súid dóibh sgaball na mbhrainnsí óir an té chaithfeadh é mar ba chóir bheadh séala beannuighthe an Thigearna ar a anam go deó. Crios Mhuire mo chrios. Chrios na gceithre gcros. Crios 'na mbaisteadh Críosd ann. Crios 'na mbaisteadh Criosd as "Article" a Mhuire Mháthair an té a dhéanfadh mó dhualgas trí n-uaire gach maidin luain geóbhaidh sé Flaithis Dé gan dualgas agus Muire do d'feiscint trí n-uaire roimh bháis.
    Muiris Ó Cíobháin
    Baile an Liaigh, Co. Kerry