School: Ceann Trá (Ventry) (roll number 15592/3)

Ceann Trá, Co. Kerry
D. Ó Cúrnáin

1. (continued from previous page)
    an dtráig agus go bhfuil siad curtha i roilig Fionntrágha. Níor tháinig saor ach an máirnéalach agus a mhach.
    Bhí fear 'na chómhnuídhe i gCeann Trágha fadó agus Vanston ab ainm do. Protastúinach dob eadh e. Lá amháin bhí sé ag lorg clárach san Success agus do bádhadh é.
    Bhí fear ó Dhúnchaoin ag dul abhaile ó Ceanntrágha oidhche. D'Fág se an tig óil ana dhéanach san oidhche agus bhí a dhóitín ólta aige. Cheap se go raibh an bhóthar ceart aige agus siúbhal sé amach go ceann an Ché agus thuit sé síos agus bádhadh é.
    Fuarathas é san áit sin lá ar na bháireach agus ní bheadh fhios aca cá raibh sé muna mbeadh go raibh tarnaí 'na bhróga agus leanadar a rian.