School: Ceann Trá (Ventry) (roll number 15592/3)

Ceann Trá, Co. Kerry
D. Ó Cúrnáin

1. Bhí buachaill ann fadó agus aon lá amháin chuaidh sé ag obair go dtí feirmeóir agus nuair abhí sé ag teacht abhaile tráthnóna fuair sé sgilling mar phágh. Nuair abhí sé ag teacht treasna na h-abhann do chaill sé an sgilling.
    Nuair a tháinig sé abhaile d'fhiarr a mháthair air cad a fuair sé mar phágh agus dúbhairt sé go bhfuair sé sgilling agus gur chaill sé é. Dúbhairt a mháthair leis gach aon uair eile a gheóbhadh sé sgilling é a chur isteach 'na phóca.
    An chéad lá eile a chuiadh sé ag obair fuair sé púnt ime mar phágh agus ní raibh aon pháipéar tímcheall air agus do chuir sé isteach 'na phóca é.
    AT1696: “What Should I have Said (Done)?”
    Dómhnall Ó Dubháin