School: Na Gleannta

Na Gleannta Theas, Co. Kerry
Ss. Ó Conchabhair

1. Scéal
    Bhí fear ann timceall dó nó trí céad bliadhain ó shin. Bhí pósadh le beith ina thig. Thugh sé cuireadh den na cómharsain agus a cháirde go léir. Chuireadar go léir rud éigin ar an bphósadh, maidir le caora ramhar nó gé ramhar. Bhí ministir na cómhnuide i ngar do, agus chuir sé bulán bán ar an bpósadh. Nuair a tháinig lá an phósadh bhí fleath aca sa tigh.
    Nuair a bhíodar ag caitheamh na fleite bhí an mhinistir na shuidhe ag ceann an bhúird. Nuair a tháinigh fear an tíge isteach, Dúbhairt sé go raibh a leithéid seo do duine i n-easam
    Máire Ní Ghearailt
    Baile Uí Shé, Co. Kerry