School: Na Gleannta

Na Gleannta Theas, Co. Kerry
Ss. Ó Conchabhair

Seana Bóithre
    Tá sean-bhóthar ó tigh Seán O Corráin i gCnocabhróigín, Daingean Uí Cúise go dtí an Garrán. Tá an Garrán timpeall le míle uaidh. Bóithrín a'Garráin a tugtar ar. Tá sé déanta suas le céad blian. Ní raibh aon bothar timpeall na h-aite an uair sin ac é. Hí raibh puinn daoine ag obair ann. Ní bhíodh aon págh aca geall leis.
    Tá an bóthar ana chaol in aiteanna. Tá féar glas ag fás tríd anois. Ní úsáidtear inaoncor puinn anois é.
    Seana Bhóitre
    Tá casán thuas i mBara Mhám a Leithead sa Ghleann Dearg i naice an áit go bfuil tigh Ceileachair sa Gurrán. Tá an casán
        1. public infrastructure
    Caitlín Ní Ghealbháin