School: Na Gleannta

Na Gleannta Theas, Co. Kerry
Ss. Ó Conchabhair

1. (continued from previous page)
    crochadh é. Do bhris Scidigh féin an dlighe agus dimthigh sé Cuan an Daingin amach na bhád féin agus ní raibh focal mar geall air riamh ó shoin.
    Pádraig De Londra, Cnocabhróigín, Daingean.
    Pádraig De Londra, Cnocabhróigín dinnis dom an scéul so. Feirmróir é. Tá sé timceall cúig bl. déag is dachad.
  2. 343
    Lá Marbhuighthe na bFear.
    Timcheall na bliana 1793 bhí fear ann dar b'ainm Gloster. Bhí sé na chómhnide i bPoll Tuathail ceithre míle taobh thiar de Dhaingean Uí Cúise. Tugtar an Gleann ar an áit anois.
    Bhí saighduirí Sasana sa Daingean an uair sin fé chaptaon Mullins. Bhí suas le céad dóibh ann ar fad Óidhche amháin chuaidh Gloster timcheall na háite seo go léir agus
    Máire Ní Síthigh
    Eoghan Mac Síthigh