School: Smerwick (B.)

An Mhuiríoch, Co. Kerry
Dd. Ó Loingsigh

1. (continued from previous page)
    agus gan focal asta. Nuair a bí deire ráighthe aige tarraig duine dos na sagairt leabhar as a phocha agus chuir sé an stoil ar a mhuinéal. "An fhreaghóchaid me" ar seisean leis an sagart paróiste. "Stad Stadh arsan sagart paróiste na dein rud indiu go mbeir i aithreacas amairch" As an labhair se lé fea an tíghe agus dúbhairt sé an fhreaghócaid me a Sheáin" ar sisean. Deanfad arsa Seán. Do rainng leis an thighearna talmhan a bheirth ar a laéthanta saoire i gCorcaigh fe'n dtráth so.
    Ansan thosnaigh an sagart ag léigheamh agus nuair a bhíodh stáir léighthe aige deiread sé Seán "amen" a rádh "amen" óm craoide amac" a deireadh Seán. Go dtí go raibh amen ráidthe aige trí huair
    Tá sé ag tabhairt suas fé dtráth seo i dtáth seo arsan sagarth. Bhí an tighear ag chaitheamh a breacfast i gCorcaig fé'n dtráth seo i dtig óstha agus thuit sé isteach fé'n mbórd. Agus níor éirigh
    Tomás Mac Eóin
    Baile na nGall, Co. Kerry