School: Naomh Breandán, Baile na nGall (roll number 14480)

Baile na nGall, Co. Kerry
Tadhg Ó Caomháin

1. Nuair a bhí sé ráidte go raibh an Slánathóir chun teacht ar an saoghal do dhein na Iúdaig dlíghe gach leanbh fé bhun dhá bhliain do mharbhú. Nuair a tháínig an leanbh Íosa ar an saoghal do sgéig na daoine leis na Iúdaig go raibh sé tagaithe. Do chúalaidh an Mhaighdean Mhuire go raibh na Iúdaig ar a thóir agus bhíodar ag imteacht leó agus ag dul i bhfolach ins gach aon áit íargcúlta ag teicheadh ó na náímhaid.. Thángadar go tráíg gaimhní agus bhí na Iúdaig na ndiaidh. Nuair a chúadar thar srúil do thúrling sgata cúirlúin na ndiaidh ar an dtráig. Bhí na Iúdaig ag leanamhaint rian cosa an asail agus rian cosa an lamhana bocht go dtí san. Do bhí na cúirlúin chómh flúirseach
    Tadhg Ó Caomháin
    Múinteoir