School: Naomh Breandán, Baile na nGall (roll number 14480)

Baile na nGall, Co. Kerry
Tadhg Ó Caomháin

1. (continued from previous page)
    Sa deire do ceapadar é do mharbhúghadh. Ach mo léir do chualaidh an ghabha eile é. Annsan do dhein sé párún do feín lé (?) agus do shocuirgh sé suas é agus chuir isteach na leabaidh feín é agus chuir an t-eadach anáirde (?) cur agus annsan do d'imthigh sé féín suas lochta tigh na (?).
    Nuair a tháínig na gaibhne isteach istoidhche do leímeadar isteach san áit a cheapadar a bhí an gabha agus do bhíodar á bhualadh go dí gur cheapadar go raibh sé marbh acu. Do dhimhthígeadar leó annsan agus do lean an gabha eile iad agus do chuaidh ag triall ar na gárdaí, agus do tógadh na gaibhne. Do mhari an gabha eile go lán sásta as san amach.
    Tadhg Ó Caomháin
    Múinteoir