School: Scoil N. Íde

Márthain, Co. Kerry
Éamonn Ó Catháin

1. Bhí Rí in Éirinn fadó agus bhí triúr mac agus inghean aige. Bhíodar ag maireachtaint go súbháilceach farra a chéile tamall. Do buaileadh breáidhte an Rí. Cuireadh fios ar an ndochtúir acht má seadh ní raib aon leigheas aige sin do, Cuiread fios annsan ar an t-árd dochtúir agus sé an leigheas a bhí aige sin ná blúire do ubhal ó Gháirdín buadh. Ba ana dheacair sin d'fághail mar aénne a thug fé ní thangadar tharnais lé h-innsint sgéil. Dúbhairt an mac ba shine lón laé agus bliadhna d'fághail do agus go raghadh sé féin fé dhéin an gháirdín.
    Bhóg sé leis ar a chapall acht ba ghearr go raibh ocras air. Tháinig sé anuas dá chapall agus thosnuig tig
    AT0531: Ferdinand the True and Ferdinand the False
    AT0550: Search for the Golden Bird