School: Scoil N. Íde

Márthain, Co. Kerry
Éamonn Ó Catháin

1. Bhí fear i mBaile an t-Sléibhe fadó . Bhí miúil aige a fúair sé i mBaile na h-Abha ó driotháir a chéile. Dá mbeadh an mhiúil ag dul ar an dtráigh sé an áit a iompódhadh sí ná súas chun an cnuic. Gheibheadh sí treasna na mbuilteacha agus ins gach aon áit . Bhíodh ceathrar nú cúigear ag iarraidh í chur amach as. Chúaidh sé an Daingean lá. Bhí beirt fhear , Micil a' Gearailt agus Micil Guithín le cois fear na miúlach. Dheineadar súas seift. Fúaireadar gas neanntóige agus dheineadar í dhúbhailt. Núair a shuidheadar isteach chuireadar an gas fé eirbeall na miúlach. Níor stad an mhiúil ach ag cos anáirde ó d'fhág sí Baile an
      1. poetry
    Mícheál Bácaoir