School: Scoil N. Íde

Márthain, Co. Kerry
Éamonn Ó Catháin

1. Bhí beirt thiar i nDún Chaoin fadó. Aon oidhche amháin chuadar ag iasgach. Ní raibh aca taréis na hoidhche acht dhá dheargán. Bhí a gclann sa bhaile agus ní raibh aon nídh lé nithe aca. Núair a thánadar abhaile fúaireadar blúire beag aráin agus dhá bhuidéal uisce. D'imthigheadar leo thar Tráighlí ó thúaidh. Chonnacadar tigín beag lín(???) thúas le hais an chnoic. Chuadar isteach, ní raibh aoinne istig rompa. Ní raibh aon teine aca ach oiread. I lár na hoidhche tháinig cat isteach agus tharraing a eirbeall tríd an lúath. Las an lúath súas agus bhí teine bhreágh ann anois. Leig an bheirt fhear ortha go rabhadar na gcodhladh. Tamall na dhiaidh sin tháinig dhá
    AT0660: The Three Doctors
    Mícheál Bácaoir