School: Scoil N. Íde

Márthain, Co. Kerry
Éamonn Ó Catháin

1. (continued from previous page)
    fágaint an tíghe chuir sí an ciotal ar an dteine agus bhí sí thar n-ais arís sula raibh an ciotal beirighthe agus gríosfadh teine fé.
    Bhí Máire Ní Chiabháin ar an Muirbhig fadó agus aon lá amháin chuaidh sí go dtí Ciarraidhe Thuaidh agus tar éis teacht as tráthnóna dhein sí cochlán rinnce ar phort na Muirbhige.
    Fear maith chun siúbhal do b'eadh Muirisín Brún ó Chathair a' Treannmaigh. Do shiubhalaigheadh sé go Corcaig táréis na ba do chrúdhar maidin lé na feircín ime agus bhíodh sé thar-nais chun iad a chrúdh tráthnóna.
    Bean mhaith siubhail do b'eadh Cáit Ní Chíobháin ó Chathair a' Treannmaigh. Do shiubhal sí go Ciarraidhe Thuaidh lé cruiceóg beach ar a ceann
  2. Fear maith chun siúbhal do b'eadh Muirisín Brún ó Chathair a' Treanmaigh. Do shiubhaluigheadh sé go Coriaig táréis na ba do chrúdh ar maidin lé na feircín ime agus bhíodh sé thar-nais chun iad a chrúdh tráthnóna.
    Bean maith siúbhail do b'ead Cáit Ní Ciobháin a' treanntaigh. Do siúbhal sí go Cearraighe Thuaidh lé cruiceóg beach ar a ceann
    Caitllín Ní Ghairbhíge
    Séamus Ó Laoí