Scoil: Scoil Naomh Uinsinn Baile'n Fhirtéaraigh

Baile an Fheirtéaraigh, Co. Kerry
Máire Ní Mhainnín

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Mhair sé go sásta ina dteannta as san amach, agus bhíodar an-cheanamhail air toisc gur'bé an chéad duine é a thug tuairisc na spideoige cúcha.
  2. Fear dob eadh Ceathramhail go raibh buadh gach céirde aige. Do bhí ball searca i gceann éigin dá bhallaibh agus aon bhean a chithfeadh é do thuithfeadh sí i n-grádh leis. Do bhí sé ag imeacht riamh is choidhce go mbuail ainnir mhaiseamhail mhánla leis. Do'b'í an bhean dob'áilne dar luig súil daona riamh uirthi dar leis. Thugadar grá is taithneamh dá chéile agus posadh iad. Ní raibh sé ach pósta dhá lá nuair a bhuail fear leis adubhairt go raibh
    Eibhlin de Lonndra
    Siobhán Bean Uí Lubhaig