School: Baile 'n Fhirtéaraigh (B.) (roll number 10755)

Baile an Fheirtéaraigh, Co. Kerry
Michael Ó Conchobhair

1. (continued from previous page)
    acht aon séipéal amháin ar an dtaobh thíar de Dhaingean . Do bhé sin séipéal na Carraige. Bhí ministir Phrotastúnach i nGallarus an tam so, agus ní maith leis go mbeadh aoinné ag freastal ar an Aifreann. Ní raibh aon bhóithre ann an uair úd, agus is sall duimhthe Gallarus a geibhead muinntir Árd na Caithne, agus na bailte timcheall air gach Domnach, agus iad ag dul go dtí an tAifreann, agus chuimnig sé ar sheift chum na daoine do stop. Bhí tarbh malluigthe aige, agus chuir sé síos ar an nduimhthe rómpa é. An Domhnach do bhí chugainn ní raibh aoinné i nÁad-na-Caithne ag dul go dtí an tAifreann