School: Baile 'n Fhirtéaraigh (B.) (roll number 10755)

Baile an Fheirtéaraigh, Co. Kerry
Michael Ó Conchobhair

1. (continued from previous page)
    tímhcheall fós agus bíonn paca mor thiar air a dhrom aige. Deir daoine gurab bé a chuid éadaig a bhíonn istig ann agus deir daoine eile go gcoimeádann sé an tairgead istig ann i measg rudaí eile. Bíonn sé seo i gcómhnúidhe ag gáirídhe leis fhéin. Fanann sé i dtig Sheáin Uí Shúilleabháin go minic. An "Saighdiúir" fear eile. Deirtear go raibh sé seo ins na saighdiúirí fadó agus seasuigheann sé chómh díreach lé riaghail. Ag deisiú citil is sáspain is seana rudaí eile a bhíonn sé. Tá Malóney ann leis agus deir daoine go raibh sé seo i gColáiste chun a bheith na shagart, acht pé sceul é fear ana léigeanta iseadh é, agus bíonn culaith sagairt air i gcomnúidhe. Bíonn tighthe aca anois a bhíonn dúnta suas agus gach aon dath ortha, acht fadó ní bhíodh aon tighthe mar sin aca, is
      1. people by social grouping
    Seán Ó Mainín