School: Baile 'n Fhirtéaraigh (B.) (roll number 10755)

Baile an Fheirtéaraigh, Co. Kerry
Michael Ó Conchobhair

1. (continued from previous page)
    mhuileann cárdála ann fadó. Is sa tighthe a deintí na roiléití le cárdaí. Bhí muileann reamhruighthe ann agus muileann túcala. Is beag atá ábalta ar chléibheanna, birdeóga, úghmacha a dhéanaim anois. Bhí alán ábalta ar iad a dhéanamh fadó. Dheinidís srathracha le cur fes na húgh-macha; agus mataí tuighe mar shuídheachán sa chúinne. Bhíodh brógh ins gach tig chun coirce a mheilt. Bhí bean i gCam Liaith timcheall cheithre fichid bliain ó shoin.
    Chuaidh sí amachar an gclaidhe maidean, agus chonnaic sí fear breise sa ghort. Thairrig sí cheithre phunann ar an stáca. Bhuail sí iad, cháidh sí iad, mheil iad, agus dhein arán do'n min. B'in obair tapaidh sa lán san.
    Coinnle
    Aimsir an Chogaidh Mhóir