School: Baile 'n Fhirtéaraigh (B.) (roll number 10755)

Baile an Fheirtéaraigh, Co. Kerry
Michael Ó Conchobhair

1. Sgéal Grinn.
    Bhí buachaill aimsire ag sagart áirithe uair amháin. Buachaill saonta, macánta, neamh-mhustarach a beadh é.
    Lá áirithe bhí mórán sagart ar dinnéar ag an sagart parróiste. Bhí an t-Easbog ann comh maith. Nuair a bhí an dinnéar ithte aca, dúbhairt an sagart parróiste go nglaodhfhadh sé isteach ar Mhaidhc (b'iní ainm an bhuachalla )chun go mbeadh babhta grinn ag na sagairt eile air, mar bhí sé ana greannmhar. Chuir sé fios ar Mhaidhc. T'réis teacht do agus é suidhte tamaillín thug sé fé ndeara gloine i láimh gach sagart, agus deoch i ngach gloine aca. Ní raibh aoinne ag tarrac braon
    Liam Bhúdhlaeir
    Pádraig Ó Slatara