School: An Bloscaod Mór

An Blascaod Mór, Co. Kerry
Máire Nic Gearailt

1. (continued from previous page)
    sé leis abhaile. Taréis tamaill do ghaibh mac rí agus an buttléirí amach agus do chonncadar an bhean áluinn agus do sgaoileadar í. Do thug an rí abhaile í agus dúbhairt sé go bhfaigheadh sé féin obair di na chúirt. Lá amháin do fuair mac an rí cuire agus do bhi se ag iarraidh í do thabhairt leis. Dúbhairt sí ná raghadh . D'imthig sé féin annsan. Do tháinig an buitléara san agus thug leis ag siúbhal. Do thángadar go dtí faill mhór agus d'iarr sé air í a phósadh. Dúbhairt si na déanfhadh. Nior dhein sé faic ach í a chaitheamh isteach sa bhfarraige. Do snáimh si lei nó gur tháinig sí go dtí oilean. Do bhuail tigh leí agus do chuaidh sí isteach. Do bhí bórd i lár an tíghe agus gach saghas olla mhaitheas air. Ní feaca
    AT0712: Crescentia
    Máire Ní Ghuithín