School: An Bloscaod Mór

An Blascaod Mór, Co. Kerry
Máire Nic Gearailt

1. (continued from previous page)
    iad. Do ghluais an buachaill leis abhaile agus do tháinig an brúch na dhiaidh. Níor bhfada chuige a bhí si ag baile nuair a phós sé í. I gcionn bliadhna do saoghaluígeadh inghean óg dóibh. Bhí sé lá amháin tamall na dhiadh sin agus níor chuimhnig sé an gcrios ná an raca do chur i bhfolach. Nuair a tháinig sé abhaile ní raibh an bhean ná an leanbh lé fághail aige agus is é a bhí buadhartha. Annsan do chuimhnigh sé ar an dearmhadh a bhí deanta aige. Bliadhain ón lá san do bháidh an buachaill e féin agus deirtear go bhfil siad sa bhfarraige fós agus go mbeidh go deó.